Nästa nätverksträff ges via Zoom den 31 augusti kl 18-20. Temat är INIFRÅNPERSPEKTIV, med liveföreläsningar av två personer som växte upp med selektiv mutism.

Kl 18: Jonathan Kohlmeier, New York. Författare av boken ”Learning to Play the Game: My Journey Through Silence”. Jonathan diagnostiserades med selektiv mutism vid fem års ålder och brinner för att hjälpa individer och vårdgivare som står inför liknande utmaningar. Han är en uppskattad föreläsare och har tidigare talat om sina erfarenheter via Kurtz Psychology Consulting, Child Mind Institute, Selective Mutism Association, PBS Keeping Kids Healthy, BBC Our World och Svenska Logopedförbundet.

Kl 19: Louise Eklund, Stockholm. Konstnär och fotograf. Louise var diagnosticerad med selektiv mutism 1999-2006. Hon kommer att berätta om sina erfarenheter under barn-och ungdomstiden och dela med sig av tips till anhöriga och yrkesverksamma. ”Jag var tidigt väldigt medveten och skamsen för hur jag lät, såg ut, tänkte och kände. Jag inbillade mig tidigt att saker, situationer och åsikter var uppdelat i rätt och fel. Jag blev rädd för att ha fel, att vara fel. Att tänka, tycka och känna fel. Rädd för att göra bort mig, bli utpekad och utskrattad. Detta har lett till att jag i flera fall inte ens försöker, att jag ger upp vid första motstånd. Jag har inte heller känt mig värdig platsen jag är på och det jag har. Jag har tänkt att det måste vara ett missförstånd eller att någon bara varit snäll mot mig. Inte heller har jag tyckt om att vinna, för att jag inte glädjs av en vinst lika mycket som de flesta andra verkar göra. Dessutom har rädslan för blickarna av ett uppmärksammat resultat hämmat mig från att göra mitt bästa. Så jag har saktat in eller halkat för att medvetet komma efter.”
Våra nätverksträffar är digitala och kostnadsfria, men för att få en inbjudan behöver du vara medlem i föreningen Tala om tystnad. Så här blir du medlem: Betala 150 kr till Swish 123 265 0497 eller BG 5618-5275. Skicka sedan ett kvitto/skärmdump på betalningen tillsammans med ditt namn och ort till info@talaomtystnad.se. Märk mejlet ”Medlemskap”.

Fotografi: Louise Eklund