Sommartips!

Efter några intensiva veckor med slutspurt i skolbänken och skolavslutningar är det nu sommarlov för våra barn. 
Hur tillbringar ni tiden på bästa sätt? Tipsa oss gärna om aktiviteter eller utflyktsmål som uppskattas i just er familj.
Här kommer några tips och inspiration från oss till er föräldrar:

Bild 1: Gå ut med familjen på en gemensam fotopromenad. Välj ett gemensamt tema som till exempel ”träd” eller ”blomma” och fota med era mobiler. Det är roligt att se varandras bilder efteråt och prata om hur man löst temat. Varför inte förstora alla bilder och sätta upp i hemmet?

Bild 2: Två av våra poddavsnitt har nu publicerats på Soundcloud, och Acast, ytterligare två publiceras under sommaren. Vi pratar bland annat om sm i förskolan/skolan och om familjerelationer. Lyssna gärna!

Bild 3: Beställ boken eller e-boken ”Learning to play the game” av Jonathan Kohlmeier. Den handlar om Jonathans uppväxt med sm, och hur han till slut kom ur det. Idag arbetar han bland annat som föreläsare. Inspirerande och hoppfullt!

Bild 4 : Tala om tystnad är ett arvsfondsprojekt startat av föreningen Lokomotiv, som just nu visar fyra fotoutställningar på Träslottet i Hälsingland om någon har vägarna förbi. En av utställningarna heter #lokomotivtillsammans och innehåller vardagsbilder tagna under pandemin, av amatörer och proffs i olika delar av världen. Utställningen kan inom kort även ses digitalt på Lokomotivs Youtubekonto. 
En av fotograferna heter Victoria Will och har fotograferat utmaningarna med karantänlivet mellan hemmets fyra väggar. 
Kopplat till projektet finns en insamling till UNHCR för att hjälpa de mest utsatta.


Bild 5: Njut av sommaren! 🌼

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *